Dad notları: Şirin ananas, qara qarağat, qırmızı giləmeyvə, şərab turşuluğu
Keniya dünyanın ən sıx kofelərinin yetişdiyi ərazi kimi tanınır. Kofelər zəngin meyvə turşuluğu və yüksək bədənə malikdirlər. Bəzi insanlar bu dadların Keniyanın vulkanik dağlar əhatəsində yerləşməsi ilə əlaqələndirir. Lakin müxtəliflilik, mikroiqlim, hündürlük və nizamlı yağış və günəş şüaları yüksək keyfiyyətli kofe yetişməsində mühüm rol oynayır. Gachami kofe fabriki, mərkəzi Keniyanın Kirinyaga hissəsində yerləşir. Kirinyaga, dünyanın ən məşhur kofe yetişdirmə bölgələrindən biridir və paytaxt Nairobi-dən 105 km uzaqlıqda, Mount Keniya meşə rezervinin münbit Aberdare dağları ilə əhatələnmişdir. Nyeri Kirinyaga bölgəsindən gələn bu kofe tam yuyulmuş, sıx və qarışıq meyvə dadları ilə zəngindir.